Nabhan is een kok van het eerste uur voor de Wereldkeuken. Hij woont al bijna 2 jaar in het COA aan de Christiaan Geurtsweg. Vorige maand is het gelukt dat zijn vrouw, hun twee dochters en twee zonen vanuit Syrie zijn overgekomen. Het hele gezin heeft vorige week al voor de wereldkeuken gekookt. Ook op vrijdag 13 mei 2022 waren zij van de partij om weer een maaltijd voor de gasten te bereiden. 

 

 

Soep, gevulde paprika, aubergine en courgette stonden op het menu.

 

 

 

 

 

Als een geoliede machine werden de gerechten door het gezin bereid. 

 

 

 

 

 

De bediening verliep ook gesmeerd.

 

 

 

Zaterdag 21 mei 2022 was de Lentefair bij het COA. Dit evenement werd georganiseerd voor de inwoners van wijk de Heeze en de bewoners van het COA met onder andere als doel het creëren van verbinding tussen hen. Er waren tal van speelinstrumenten naast het terrein van de overburen van het COA, Univé, opgesteld, waar kinderen zich naar hartelust mee konden vermaken. Mede door sponsoring van Univé en de gemeente Apeldoorn is de Lentefair mogelijk gemaakt.

Op het terrein stonden ook kraampjes waar de bezoekers, koffie, thee of een frisdrank konden halen. Ook werden de door bewoners van het COA bereidde hapjes uitgedeeld. Het bereiden van de hapjes vond op vrijdag 20 mei en op de dag van Lentefair plaats in de keuken van ontmoetingscentrum de Graanhof.

 

Met veel passie en enthousiasme vond de bereiding plaats. 

Natuurlijk moest er na de bereiding, geproefd worden of de gemaakte hapjes ook wel smaakten.

Op zaterdag werden er nog meer lekkernijen bereid.

Om vier 's middag was de Lentefair afgelopen. Er zijn geen versnaperingen overgebleven. De bezoekers hebben er van genoten!

Maak jouw eigen website met JouwWeb