Vrijdag 23 september 2022 werd er noodgedwongen een beroep gedaan op stagiaire Ajnore. Aanvankelijk stonden Bibi en Mariam gepland om te gaan koken. Helaas kon Bibi door familieomstandigheden niet aanwezig zijn. Reden om Ajnore te vragen of zij de gerechten wilde bereiden. Ajnore komt uit Kosovo. Sinds 10 maanden is zij bij haar verloofde ingetrokken. Haar verloofde komt ook uit Kosovo en woont al 20 jaar in Apeldoorn. Vanuit de inburgeringscursus welke Ajnore volgt is zij verplicht om 54 uur stage te lopen bij een instelling. Sinds enkele weken helpt zij bij het bereiden  van de gerechten en bijbehorende werkzaamheden. 

 

 

Een van de gerechten te weten 'fli' vergde zeker 2 uur actieve bereidingstijd. Laag voor laag werd een beslag en de mix van crème fraîche en roomboter in de oven gegaard.

 

Naast de fli werden ook gevulde paprika's en tomaten bereid.

 

 

 

De aanwezige gasten hebben zich de maaltijd heerlijk laten smaken.

 

 


Ayub heeft met zijn gezin al eerder gekookt. Op vrijdag 30 september bracht hij zijn vriend Malik mee. Samen gingen ze aan de slag om een Indiaas gerecht rijst met munt, ui, tomaat, knoflook en lamsvlees te bereiden.

Ajnora hielp tijdens haar laatste stagedag mee met verschillende werkzaamheden.

 

 

 

 

 

 

Ayub verzocht Anja om de tomaten te schillen. Vol overgave begon zij met een schilmesje het flinterdunne vel van een tomaat te halen. Een heidens karwei. Ik heb haar uit haar lijden verlost door haar de techniek van het ontvellen met kokend water voor te doen. Hierdoor lukte het haar om in mum van tijd de vellen van de tomaten af te halen.

Anja was zeer verheugd over deze wijze van werken en zal dit 'koude' kunstje zeker aan haar dochters uitleren.

Klik op de foto hieronder om een instructiefilm te bekijken.

 

 

Samen met Anja heeft Ajnora het oerdegelijke Hollandse dessert VlaFlip gemaakt.