Mahnaz en Davood hebben al eerder in de Graanhof gekookt. Op vrijdag 19 augustus 2022 waren zij genegen om samen met hun vrienden Roya, Ismail, Azadeh en Mehran een maaltijd in de Graanhof te bereiden. De donderdag ervoor begonnen ze al. Allereerst werden de boodschappen gehaald. 's Avonds werd bij hen thuis een start gemaakt met de voorbereiding voor het hoofdgerecht. Op vrijdagmiddag werd er in de Graanhof flink doorgewerkt om de hele maaltijd gereed te krijgen. Er moest voor ruim 30 personen gekookt worden.

 

In de Graanhof werden de gerechten afgemaakt. Het hoofdgerecht werd in buffetvorm aangeboden.

 

Davood is thuis al druk bezig.

 

 

 

 

 

 

Voor vrijdag 26 augustus was de kookbrigade onder leiding van Mahnaz weer bereid om gerechten te bereiden. Door een onfortuinlijke blessure lukte het Mahnaz helaas niet om de lakens in de keuken uit te delen. Gelukkig waren Bibi en Mariam bereid om in te vallen. Om extra handjes in de keuken te gebruiken werd Refad, die inmiddels zelfstanding in Zutphen woont, benaderd. Met alle plezier wilde hij de dames bijstaan. Zijn aanwezig werd niet alleen door de koks zeer op prijs gesteld. Onder de gasten zitten een aantal grote fans van hem!

 

 

 

De gasten werden weer verblijd met pure Afghaanse gerechten.

Het nagerecht Sheer Pira evenals het hoofdgerecht waren van uitstekende smaak.

Door op bovenstaande afbeelding te klikken kom je op een site met daarop verschillende uitvoeringen van Sheer Pira met bijbehorende recepten.

                                                                                                                                                               

Vrijdag 2 september 2022, waren ze er weer. De drie dames uit Afghanistan en Ajnore uit Kosovo om weer iets smakelijks op tafel te serveren.

Om maar aan te geven hoe lekker het was, werd onder aanvoering van vaste gast Peter geopperd of er volgende week dezelfde gerechten bereid konden worden. Garantie kan ik niet geven. Hieronder de impressie van het bereiden van de gerechten. Op verzoek van de dames heb ik de gasten aangegeven dat zij, tegen vergoeding, graag bereid zijn om werkzaamheden te verrichten. Graag willen zij alles aanpakken om enig inkomen te verdienen voor hun bestaan. Zij hebben een verblijfstatus en mogen dus op reguliere wijze inkomsten verwerven.  Het verzorgen van hapjes bij feestelijkheden, huishoudelijke werkzaamheden, of wat dan ook willen zij graag aangrijpen.

Voor de gerechten bestond de mis en place uit het nodige snijwerk. Dat het eten met veel toewijding bereid wordt is te zien op dit filmpje!

 

Er werd Bolani gemaakt van wraps en loempiadeeg. De vullingen waren divers en bestonden uit pittige aardappelpuree, heel fijn gesneden prei, rundergehakt, kipfilet en verse groenten.  Ook het bij de gerechten horende doogh drankje ontbrak niet. Als dessert was een lekkere pudding met verse aardbeien gemaakt.

 

Door op de foto's te klikken worden ze vergroot!

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Een week later op vrijdag 9 september waren Bibi en Mariam weer aanwezig om nieuwe gerechten te bereiden. Ze hebben een bekend Afghaans gerecht, gesmoord rundvlees met dun gesneden uienringen met friet bereid. Een salade van verse groenten werd als bijgerecht geserveerd. Voor het nagerecht werden biscuits en walnoten vermalen . Van volle melk en suiker werd een caramel vloeistof gemaakt. Het geheel werd een smakelijk toetje.

Even uitpuffen na de mice en place. Rechts op de foto staat Anja. Zij heeft deze dag meegelopen om te kijken of het begeleiden/coördineren ook iets voor haar is. Na afloop was zij enthousiast en beloofde zij er de volgende week weer bij te zijn.

Maak jouw eigen website met JouwWeb